Vår fortelling

Foto: Berit Aslaksen

Stathelle Drill ble stiftet i 1986 av Berit Aslaksen og er Norges eldste selvstendige drillkorps.

Drillkorpset startet med 4 drilljenter som ble tatt inn i Stathelle Skolemusikkorps. Etter bare noen måneder i korpset ble nytt styre valgt og flertallet i dette styret ønsket ikke å ha drill i korpset. Dette ble oppstarten til Stathelle Drillkorps. Å avvikle drillen var ikke et alternativ for trener Berit Aslaksen og de 4 drilljentene. De 4 foreldreparene og trener Berit Aslaksen besluttet å starte eget drillkorps.

Vi fikk stor medieomtale både i lokalavisen og på NRKSs Norge Rundt. Etter 2 års “prøvetid” ble Stathelle Drillkorps stiftet. På den tiden var det kun musikkorps som fikk være medlem av Norges Musikkorps Forbund (NMF) og alle drillere måtte derfor være medlem av et korps for å ha organisasjonstilknytning. I 1988 fikk imidlertid Stathelle Drillkorps, som første rene drillkorps, medlemskap i NMF etter særbehandling i Forbundstyret. Det skulle gå 20 år før vedtektene i forbundet ble endret, og på Landsmøtet i 2008 ble det vedtatt at rene drillkorps skal få medlemskap på lik linje med musikkorps i NMF.

Norges største drillkorps

Drillen på Stathelle ble populær og i flere år var vi Norges største drillkorps.Stathelle Drillkorps ble ført “satt på kartet” i 1991. Da tok vi våre første premier og i 1995 deltok trener Berit Aslaksen og en utøver på en ukes sommerskole med nederlandske instruktører. Det ble starten på et drillkorps i medvind.

Fra midten av 90-tallet ble konkurransedeltakelse en del av drillernes program. Drillerne fra Stathelle har i en årrekke prestert godt i konkurranser og tatt medaljer. På Stathelle barneskole står en brøkdel av jentenes pokaler utstilt.

Før det ble arrangert NM hadde drillkorpset en årlig utenlandstur. Vi har mange fine minner fra Danmark, Tyskland og England. Nå ønsker jentene å konkurrere og NM er et av høydepunktene i året. Det er på NM uttaket til EM og VM blir gjort, og gjennom årene har Stathelle Drills jenter kvalifisert seg til 7 EM og 2 VM. For å bli kvalifisert til EM eller VM kreves topp 3 plassering i solo klassene og 1. plass i duett- og troppsklassene.

Ny æra for Stathelle Drill

Berit Aslaksen har vært primus motor og hovedtrener for Stathelle Drill siden dag 1. Hun har i en årrekke trent opp utøvere til landslaget og dedikert seg til barneidretten. Våren 2018 trakk hun seg tilbake etter 32 år i klubben. Det sportslige ansvaret tas over av trenerne Kjersti, Henriette og Malin. De har alle lang erfaring som både utøvere på toppnivå og som trenere. Kjersti og Henriette har undervist utøvere på landslagsnivå, samt drevet Oslo Drill i  nærmere 10 år og har sin bakgrunn som utøvere for Stathelle Drill fra 1992-2011.

Idag har Stathelle Drill ca. 30 utøvere i alderen 3-18 år og vi har ambisjoner om å bli enda større. VI har tilbud for barn og unge i alle aldre og på alle ferdighetsnivåer.

  • Barnedrill, 4-5 år
  • Aspiranter, 6-7 år
  • Konkurranseparti i 2 nivåer
    • Tropp 2 (8-11 år)
    • Tropp 1 (12-15 år)

Vi har inntak av nye utøvere hver høst. Ta kontakt om du har et barn mellom 4 og 7 år som ønsker å begynne hos oss – stathelledrillkorps@gmail.com.